Sendmail caută testeri pentru tehnologia sa antispam

sendmail.jpg
Compania Sendmail a făcut primii paşi in domeniul programelor pentru autentificarea sursei mesajelor e-mail ? o tehnologie care va fi cheia soluţiilor pentru prevenirea proliferării fenomenului spam.

Compania a lansat un modul al programului său Sendmail pentru servere de e-mail, care verifică sursa mesajelor pentru a-i ajuta pe utilizatori să blocheze mesajele care vin din surse nedorite. Tehnologia face parte din standardul de Internet ?Sender ID?, aflat incă in fază de dezvoltare.

?Autentificarea iţi permite să te bazezi pe cel care a trimis mesajul. Oamenii vor inceta să filtreze mesajele pe considerentul conţinutul şi vor accepta, in schimb, mesajele al căror expeditor este OK?, a declarat David Anderson, preşedintele Sendmail.

Majoritatea mesajelor e-mail care circulă prin Internet utilizează programul open-source Sendmail, care rulează sub sistemele de operare Linux şi Unix. Noul modul al programului le permite administratorilor de servere e-mail să adauge tehnologia de autentificare.

Sender ID este o specificaţie hibrid creată din tehnologia ?Caller ID for E-mail system? propusă de Microsoft şi o altă tehnologie antispam numită ?Sender Policy Framework?, care a fost dezvoltată de Meng Wong, fondatorul serviciului de e-mail Pobox.com. Specificaţia nu a fost incă finalizată şi adoptată de către Internet Engineering Task Force, organismul care stabileşte standardele in domeniul Internetului.

Sendmail distribuie o versiune beta a programului pentru a atrage suficiente companii de partea sa incat capacitatea de autentificare a mesajelor e-mail in timp real să fie concludentă. Conform testelor efectuate de Sendmail, adăugarea funcţiei de autentificare unui server de e-mail a incetinit cu 8% traficul de ieşire şi cu 15% traficul de intrare a mesajelor.

?Preocuparea noastră curentă este de a testa aceste tehnologii de autentificare cu mesaje e-mail reale şi pe sisteme reale, pentru a determina dacă abordarea propusă de noi este suficient de robustă pentru a supravieţui in infrastructura curentă a Internetului?, se arată intr-un comunicat al Sendmail.

Noile module pentru autentificarea sursei mesajelor pot fi descărcate de pe site-ul Sendmail.