Adă copia paginilor din matricolă cu notele de la sesiunea de vară şi depune-o în cubul de sticlă din centrele autorizate. Cei care au obţinut la această sesiune cele mai bune note vor primi 5 calculatoare şi multe alte premii.
Pune mintea în mişcare!
Cine poate participa?
Toţi studenţii care nu au restanţe la sesiunea de vară şi nu sunt în ultimul an de studii
Cine va lua premiu?
Etapa I
Vor fi selectaÅ£i 70 de câştigători în baza notelor medii din matricolă. 5 cei mai buni vor primi câte un calculator, următorii 20 – câte o memorie flash de 1 GB ÅŸi premii suplimentare de la partenerii proiectului, iar restul 45 de studenÅ£i vor primi cadouri de preÅ£ de la partenerii proiectului.
Etapa II
ÃŽn cazul în care nota medie este identică la mai mult de 70 de persoane atunci toate aceste persoane participă la a doua etapă a concursului. Timp de o săptămână ei trebuie să scrie un eseu la tema “Cum putem lichida practicile ruÅŸinoase în procesul de îmvăţământ?” Aceste eseuri sunt verificate de către o comisie specială, formată din reprezentanÅ£ii ai Ministerului EducaÅ£iei ÅŸi Tineretului al Republicii Moldova, asociaÅ£iilor de studenÅ£i, repreyentanÅ£i ai instituÅ£iilor de învăţământ. Lucrările vor fi notate de fiecare membru în parte. Cei 70 de câştigători sunt selectaÅ£i în baza notelor medii obÅ£inute de la membrii comisiei. ToÅ£i studenÅ£ii care au trecut în etapă a II a concursului vor fi premiaÅ£i de organizatori ÅŸi partinerii proiectului.
Astfel:
– 5 studenÅ£i vor primi câte un calculator;
– 20 de studenÅ£i, care au ocupat locul 2 vor primi cate o memorie flash de 1 GB ÅŸi premii sublimentare de la partenerii proiectului;
– cei 45 de studenÅ£i, ocupanÅ£i a locului 3, vor primi cadouri de la partenerii proiectului;
– ToÅ£i participanÅ£ii etapei a II-a vor fi premiaÅ£i de partenerii proiectului;
Etapa III
În cazul în care şi etapa a II-a sunt oersoane care acumulează aceeaşi notă medie, în propria categorie, se face interviu. Studenţii primesc căte o întrebare la o temă generală de la fiecare membru al comisiei, iar ultimii notează fiecare student. Cine va obţine cea mai înaltă notă medie, acela va intra în grup, şi, respectiv, va lua premiul.
Centre autorizate de recepţie a copiilor matricolelor:
Universitatea de Stat din Moldova
Universitatea Tehnică a Moldovei
Academia de Studii Economice din Moldova
Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă”
Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova
Universitatea de Stat din Tiraspol
Universitatea de Stat de Medicină ÅŸi Farmacie “N- TestemiÅ£anu”
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Universitatea de Stat “A. Russo” din BălÅ£i
Universitatea de Stat din Comrat
Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu HaÅŸdeu” din Cahul
Proiect finantat de Ambasada SUA in Republica Moldova
Partenerii proiectului: Moldcell si VictoriaBank
Proiect sustinut de Ministerul Educatiei si Tineretului al Republicii Moldova
Parteneri Informaţionali: Jurnal de Chişinău, All Moldova, Săptămâna şi eu : )
Salut tuturor!
Atata filosofie, atatea idei… Care e cauza la tot ce se intampla nu stiu, insa indraznesc sa presupun ca totul porneste de la atitudinea fiecaruia dintre noi fata de invatatura, fata de valoarea si importanta ei in viata fiecaruia – cei mai multi moldoveni o dispretuiesc. E si normal sa dai bani pe note daca notele te intereseaza, insa cine are de invatat invata, chiar daca nu va avea prea mare venit material din asta, caci in RM oamenii destepti pot si sa umble cu cerutul.
Referitor la BAC, eu singur am fost o jertfa a nedreptatii, insa nu ma plang. Obiectul meu preferat e matematica, la care la BAC (fiind la alegere) am luat 6, iar dupa contestare – 7. Insa lucrarea era cel putin de 9 (am verificat-o cu profi…). Dar cum se explica acum faptul ca la universitate am numai 10 (invat la matematica si informatica)?!
Raspund Cristine-i: Eu am invatat la seminar teologic, si ai dreptate ca acolo nu se intampla asa ceva… Dar acum invat la Universitatea de Stat Tiraspol – si aici nu e rau; in orice caz de coruptie nu ma pot jelui! Proesorii au dragoste fata de stiinta si se bucura cand vad studenti cointeresati.
Fiecare si-o face cu mana lui!!!
De ce nimeni nu propune un concurs similar pentru copiii plecati la studii in Europa. Acolo, la sigur, nu se plateste notele. Prin sustinerea copiilor plecat la studii in Franta, Germania, Italia, Anglia, poate ca i-am aduce inapoi dupa absolvire. Dar tara asta uita de studentii nostri plecati la studii importante in Europa, peste Ocean si nu-i recunosc ca tot acesti copii au facut scoala in Moldova, ei reusind sa “strabata” dincolo nu pentru ca mama si tata au bani si functii, ci pentru ca au “gargauni”, vorba domnului.
Deci, unde, la care Centru sa aplice studentul din Europa la acest concurs? Va asigur ca majoritatea din ei sunt din familii modeste, care si 100 EURO ar parea un milion.
Imi poate spune cineva unde se pot gasi rezultatele la acest concurs? Va rog frumos!
Salutare! Interesant, acest concurs este o masca ( castigatorii , ca de obicei sunt neamurile sau persoane deja stabilite) sau o stimulare pentru studenti?
Dar rezultatele o sa reflecte realitatea, dupa asta va scriu comentariile mele …
Cine shtie la ce nr de tel se poate de sunat si de aflat cine a trecut in etapa urmatoare?
Salut!
Referitor la rezultate – pe mine m-au sunat si mi-au spus ca am trecut in etapa a II-a!
Acum trebuie sa pun mintea in miscare si sa scriu un eseu, ceea ce nu-mi prea place sa fac 🙂
Eu sunt programist si imi place matematica, iar eseul pentru mine e … nu e profilul meu. Dar incerc!!!
Bafta tuturor!
Buna, eu de exemplu ma trecut, dar trebuie sa redactam un eseu si sa-l expediem pe un e-mail, daca sincer totul pare atat de confuz. Am fost telefonata de o persoana care mi-a spus ca trebuie sa expediez eseul pana pe o anumita data.
La intrebarea daca voi primi o instiintare daca eseul a ajuns mi s-a raspuns ca nu stie…
..plus la toate a sunat si de pe numar ascuns…
…foarte straniu…
Un salut mare pt toti!!
Cristina, sincer, imi place ce spui, ! Apropo de veridicitatea acestui concurs nu stiu in ce masura sa ma incred in el. Da! am trecut prima etapa, dar asta nu ma prea inunda de optimism!! Si stii de ce? simplu de tot – am deja o experienta buna in directia asta care pur si simplu NU-mi permite sa cred in lucruri curate!Anul asta am optat si pt Bursa SOROS cu medie generala pt 2 ani de studiu – 9,81.Zile si nopti am tot invatat intr-un ritm nebun!!in plus- conferinte, comunicari si alte chestii de genul asta mi-au umplut viata de carte. (si nu ca m-as plinge pt noptile nedormite pt k imi place ce fac si stiu k undeva departe astea imi vor defini rostul vietii) .Cu toate astea, ce crezi?Da! totusi nu am luat acea bursa!! Si stii cit doare!! Cum se explica nedreptatea asta, prin ce lege a naturii???!!! E cineva in stare sa dea de capat lucrurilor?
In fine, mi-am zis doar atit: daca reusesc la acest concurs am sa spun lumii intregi ca totusi mai e dreptate! Ramine de vazut! Revin cu opinia dupa ce se vom avea rezultatele!! SUCCESE MARI PT TOTI!!!!
Salutare!
Cand pot afla rezultatele etapei a doua a concursului “Pune mintea în miÅŸcare?”.
Suntem deja in luna noiembrie, iar feedback nu am primit…..
ajutor,am cistigat un flash dar n-am putu sa-l iau. Cum s-o fac