Apache 2.2+ Module mod_expires

Add to httpd.conf

This module controls the setting of the Expires HTTP header and the max-age directive of the Cache-Control HTTP header in server responses. The expiration date can set to be relative to either the time the source file was last modified, or to the time of the client access.

ExpiresActive on

ExpiresByType text/html “now”
ExpiresByType text/css “access plus 1 month”
ExpiresByType text/javascript “access plus 1 month”
ExpiresByType application/javascript “access plus 1 month”

ExpiresByType image/jpg “access plus 1 year”
ExpiresByType image/png “access plus 1 year”
ExpiresByType image/gif “access plus 1 year”
ExpiresByType image/jpeg “access plus 1 year”
ExpiresByType image/x-icon “access plus 1 year”

ExpiresByType audio/x-wav “access plus 1 year”
ExpiresByType audio/mpeg “access plus 1 year”

ExpiresByType video/mpeg “access plus 1 year”
ExpiresByType video/mp4 “access plus 1 year”
ExpiresByType video/quicktime “access plus 1 year”
ExpiresByType video/x-ms-wmv “access plus 1 year”

ExpiresByType application/x-shockwave-flash “access 1 year”
ExpiresByType application/pdf “access plus 1 year”
ExpiresByType application/x-javascript “access plus 1 month”

Installation de contrôle package pour Text Sublime 2

L’installation est via la Sublime Text 2 console. Une fois ouvert, collez la commande suivante dans la console:

import urllib2,os; pf=’Package Control.sublime-package’; ipp=sublime.installed_packages_path(); os.makedirs(ipp) if not os.path.exists(ipp) else None; urllib2.install_opener(urllib2.build_opener(urllib2.ProxyHandler())); open(os.path.join(ipp,pf),’wb’).write(urllib2.urlopen(‘http://sublime.wbond.net/’+pf.replace(‘ ‘,’%20’)).read()); print ‘Please restart Sublime Text to finish installation’

via wbond

Installing WordPress via SSH command line

Sometimes it is easier to install WordPress on your server without downloading it locally and then uploading it to your website.

1. Log in to the server via SSH.

ssh username@mondomain.ca -p 22

2. Change to mondomain.ca/public_html directory and download the file there.

cd /home/mondomain.ca/public_html

3. The newest version of WordPress is always available at http://wordpress.org/latest.tar.gz

wget http://wordpress.org/latest.tar.gz

4. Extract it.

tar -zxvf latest.tar.gz

5. Move all files and folders (*) to the folder above the one you are in.

mv wordpress/* ../

6. Remove wordpress folder and the downloaded file.

rm -r wordpress
rm latest.tar.gz

7. Rename wp-config-sample.php to wp-config.php.

mv wp-config-sample.php wp-config.php

8. Then we need to edit wp-config.php.

nano wp-config.php

9. Add DataBase databasename/username/password/host.

/** The name of the database for WordPress */
define(‘DB_NAME’, ‘database_name_here’);
/** MySQL database username */
define(‘DB_USER’, ‘username_here’);
/** MySQL database password */
define(‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’);
/** MySQL hostname */
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

10. Create uploads folder and change chmod.

cd wp-content/
mkdir uploads
chmod 755 uploads/

11. Open mondomain.ca in browser, complete the installation, choose a username and password!

lynx http://mondomain.ca

12. Congrats!

Plăți cu ajutorul telefonului

Stai cuminte în mijlocul codrilor lângă foc, ascultând niște piese la ghitară și te bucuri cât de frumoasă-i viața, mulțumit de anturaj te ridici scanezi cu telefonul mobil un QR cod de pe un copac, donezi o sumă de bani și contribui la menținerea rezervației științifice «Codrii» Sună frumos nu-i așa?

Bloguvern-ul s-a apucat să organizeze offline-uri, primul a fost cu tema «O nouă metodă de achitări în Moldova»

O temă destul de interesantă, ași zice eu foarte utilă, comodă pentru societatea noastră.

Ideea de bază este că orice persoană care deține un telefon mobil sau fix să poată achita pentru servicii sau bunuri prin intermediul telefonului, de asemeni poți primi salariu sau pensia binemeritată direct pe telefon.

Achitarea se va face foarte simplu prin scanarea QR code,  NFC, trimiterea SMS, efectuarea unui apel. Cu alte cuvinte vei putea plăti dacă ești în rețea, «ai antenă – plătește!».

Inițiatorii acestui proiect (aka бабушка) promit și facilități (reduceri) dacă veți achita careva servicii prin intermediul lor într-un anumit timp.

A da, toate cele menționate mai sus nu fac parte din domeniul fantasticului, pentru că proiectul se află în etapa finală de implementare, pe 6 octombrie 2011 se vor întâlni reprezentații băncilor, companiilor de telefonie, guvernului, alte companii interesare pentru a trage linie, a păși înainte, după care se va începe o perioadă de testare pentru a ajusta sistemul dat la cerințele Moldovei.

Mai greu v-a fi pentru persoanele fizice care vor dori să primească bani prin intermediul acestui sistem, teoretic e ușor și clar după cum au lămurit invitații (mergi la operatorul tău și ei îți eliberează un cod să zicem QR cu care tu poți strânge bani de la prestarea unor servicii), practic eu zic că mai întâi se va negocia și aduce în acest business companii mari și peroanele fizice pe planul II.

A da, încă un moment foarte interesant este că tu poÈ›i plăti numai pentru tine 😉 ceea ce reduce la maxim transferuri dubioase, chiar dacă ai pierdut telefonul È™i cineva îți v-a plăti să zicem factura pentru internet în avans, o va face-o tot pentru contul tău.

Rău că nu vei putea să faci legătură între telefoanele de la mai mulți operatori, trebuie să alegi cu care operator dorești să lucrezi și basta, norok de portabilitatea numerelor în acest caz.

Iată și cine au îndeplinit poftele noastre răspunzând la întrebări: Emil Al Shibib – Coinstar Eurasia, Veaceslav Cunev – director Deeplace, Ana Chiriță – director executiv ICT Moldova și Bloguvern-ul Continue reading Plăți cu ajutorul telefonului

Google face aplicații incompatibile cu telefonul său

Compatibilitatea Apps cu Nexus S

La moment Google are 41 de aplicații în Android Market, până aici totul este bine și frumos.

Pe lângă aplicații mai au și 2 telefoane, nexus one și nexus s, înainte de a procura telefonul alegerea era între HTC, iPhone și Nexus S.

iOS nu a reușit să mă frapeze și deci trebuia să aleg întrre HTC și Nexus S, am ales pe cel din urmă pentru că are ultima versiune de Android și că pe viitor update-ul la sistem vor veni mai întâi pentru aceste telefoane și mai apoi pentru restul în unele cazuri depășind și 6 luni așteptarea pentru alte modele, ceea ce este un timp destul de mare luând în considerație cum se dezvoltă pe ore piața mobilă.

Plusul l-am simțit, spre exemplu atunci când a apărut skype pe market android, numai câteva modele printre care si nexus s susțin video chat, deci e bine!

Problema cea mare care și m-a făcut să scriu acest post este că nenea google nu vrea și nu face aplicații compatibile cu telefonul său, din 41 aplicații numai 20 merg pe nexus s restul nu, chiar și așa aplicații noi cum ar fi Google Plus.

Google+ – This app is incompatible with your Nexus S.

iReader

iReader

Unele articole, ÅŸtiri sunt destul de greu citite la rezoluÈ›ia 1920×1080 ÅŸi de fiecare dată să setez zoom-ul tot nu vreau, ba sare un meniu sau o imagine dispare etc. Pentru rezolvarea problemei date am găsit o extensie  foarte utilă, îi zice iReader.

Extensia iReader o folosesc cu Google Chrome, după instalare apare în bara de adrese atunci când accesez un articol, însemnare, ştire. Tot ce trebuie să faci e să dai click pe acea iconița şi vei avea posibilitatea să citești fără a fi deranjat de alte informații, publicitate de pe pagină.

Puteți găsi această extensie și pentru firefox la următoarea adresă, îmi puteți spune cum se comportă în FF dacă o aveți printre extensiile instalate deja.