Voronin a declinat invitatia de a participa la manifestarile de comemorare a domnitorului Stefan cel Mare

Presedintele moldovean Vladimir Voronin, a declinat invitatia presedintelui Ion Iliescu de a participa la manifestarile de comemorare a 500 de ani de la moartea domnitorului Stefan cel Mare, care vor avea loc la Putna, la inceputul lunii iulie, transmite agentia MEDIAFAX cu referinta la surse oficiale de la Bucuresti.

Voronin a anuntat partea romana ca nu va veni la Putna, noteaza sursele citate, precizand insa ca Iliescu si Voronin vor avea, o intalnire bilaterala, la inceputul saptaminii viitoare, la Istanbul.

Cei doi presedinti vor participa la summit-ul NATO, care se va desfasura, luni si marti, la Istanbul, anunta MEDIAFAX citata de BASA-press.

Solicitati de BASA-press pentru confirmari, angajati ai serviciului de presa al presedintelui Voronin, au declarat ca nu cunosc nimic despre lansarea unui raspuns oficial adresat Bucurestiului privind invitatia de a participa la ceremoniile programate pentru 1 si 2 iulie de la Putna. Aparatul presedintelui nu a anuntat deocamdata nici componenta delegatiei care il va insoti pe seful statului la summit-ul de la Istanbul.

sursa azi.md