Installing WordPress via SSH command line

Sometimes it is easier to install WordPress on your server without downloading it locally and then uploading it to your website.

1. Log in to the server via SSH.

ssh username@mondomain.ca -p 22

2. Change to mondomain.ca/public_html directory and download the file there.

cd /home/mondomain.ca/public_html

3. The newest version of WordPress is always available at http://wordpress.org/latest.tar.gz

wget http://wordpress.org/latest.tar.gz

4. Extract it.

tar -zxvf latest.tar.gz

5. Move all files and folders (*) to the folder above the one you are in.

mv wordpress/* ../

6. Remove wordpress folder and the downloaded file.

rm -r wordpress
rm latest.tar.gz

7. Rename wp-config-sample.php to wp-config.php.

mv wp-config-sample.php wp-config.php

8. Then we need to edit wp-config.php.

nano wp-config.php

9. Add DataBase databasename/username/password/host.

/** The name of the database for WordPress */
define(‘DB_NAME’, ‘database_name_here’);
/** MySQL database username */
define(‘DB_USER’, ‘username_here’);
/** MySQL database password */
define(‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’);
/** MySQL hostname */
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

10. Create uploads folder and change chmod.

cd wp-content/
mkdir uploads
chmod 755 uploads/

11. Open mondomain.ca in browser, complete the installation, choose a username and password!

lynx http://mondomain.ca

12. Congrats!

Startup Weekend Montreal

Startup Wekeend Montreal, organizarea e la nivel, ai la dispoziție tot pentru a transforma ideea intr-un statrup de succes, mentorii vin cu ideii destul de interesante și bune, ei îți sugerează multe lucruri pe care tu nici nu le știi. (da, știu că asta e treaba lor, dar oricum o fac din inimă da nu abia abia de scot un cuvânt printre dinți)

Este o experiență foarte benefică, recomand cu căldură așa eveniment. Prima ediție are 61 de idei care au fost votate (la fel cum se voteză peste tot la sw) primele 16 echipe au început să se coaguleze și să dea viață proiectelor.

Cred că una din cele mai mari probleme este lipsa programatorilor, 3 sau 4 echipe lucrează fără programatori, straniu, pentru că bilete pentru ei au fost destule. (e clar, una din echipe, chiar cea câștigătoare avea 7 programatori 🙂 )

A doua zi a zburat destul de repede, toți au fost focusati pentru crearea de logouri biznes (da cu z) planuri, prezentari, căutare de nume și slogane.

De asemeni pentru doritori au fost organizate si 2 prezentări, una susținută de Anna Goodson care sa focusat pe toate domnițele  și doamnele de la eveniment și  a doua prezentare făcută de către băieții de el UserVoice care ne-au povestit cum se crește un startup și alte lucruri interesante din bucătăria companiei date.

Apropo, pentru 16 echipe avem 50 mentori! uau

Ziua 1

Ziua 2

Ziua 3

Voluntari, mulți au fost, dar să vedeți atârnare fază de ei, mai ceva ca fața de sponsori, de fapt așa și merită, bravo lor!

Organizatorii ca întotdeauna sunt ce-i mai fugăriți și cu cele mai multe emoții, au  făcut tot ce au putut ca acest eveniment să fie pe placul tuturor, faceți cunoștința: @delacrouz, @alexandreadou, @SergiusEscobar, @m_antoine_baril și @heri

Apropo echipa noastră tare «pricolinaia» fun peste fun, iaka și membrii: Elsa Blanchard de Lab, Mathieu Helain, Μανώλης Κυπριανού Περημῶν, T Marceau Boulenger și eu.

Câștigătorii Startup Weekend Montreal sunt Im-Patient (FR – Permettre de localiser des service de santé en minimisant le temps d’attente. EN – Empower people to find the health care they need while minimizing wait time.)

Numai bine și așteptăm următorul #swmontreal

p.s. postul are rupturi, a fost scris din mai multe reprize și neredactat.

HTML5mtl

Întâlnirea #HTML5mtl de astăzi a fost una destul de interesantă și dinamică, în prima parte s-a discutat despre HTML5 și CSS3 sau mai bine zis utilizarea lor la nivel începător-intermediar. Partea asta este bine cunoscută și chiar implementată în ultimile proiecte web create cum ar fi temele WordPress Blogolife sau DailyPost.

În partea a doua Justin Novosad ne-a povestit mai multe lucruri interesante și mai puțin văzute despre SVG, Canvas 2D, WebGL

  • Introduction sur la balise article - Mathieu Chartier (Président at W3Québec, Organisateur at HTML5mtl)
  • Présentation principale –  Amélioration de la performance graphique des applications web avec HTML5 - Justin Novosad (Google Canada – echipa Chrome-GPU)

Organizatorii evenimentului: Frédéric Harper (Microsoft Canada), Benoit Piette, Mathieu Chartier (W3Québec)

Sponsorul întrunirii – Internet Explorer 10 test drive

Lincuri utile:

  1. When can I use…
  2. Canvas Element
  3. Nouvelles balises
  4. SVG
  5. WebGL și WebGL Experiments
  6. HTML5Rocks
  7. Data URI scheme

p.s. interesant a mai fost È™i faptul că a venit Justin Novosad de la Google să facă o prezentare la Microsoft 🙂

Plăți cu ajutorul telefonului

Stai cuminte în mijlocul codrilor lângă foc, ascultând niște piese la ghitară și te bucuri cât de frumoasă-i viața, mulțumit de anturaj te ridici scanezi cu telefonul mobil un QR cod de pe un copac, donezi o sumă de bani și contribui la menținerea rezervației științifice «Codrii» Sună frumos nu-i așa?

Bloguvern-ul s-a apucat să organizeze offline-uri, primul a fost cu tema «O nouă metodă de achitări în Moldova»

O temă destul de interesantă, ași zice eu foarte utilă, comodă pentru societatea noastră.

Ideea de bază este că orice persoană care deține un telefon mobil sau fix să poată achita pentru servicii sau bunuri prin intermediul telefonului, de asemeni poți primi salariu sau pensia binemeritată direct pe telefon.

Achitarea se va face foarte simplu prin scanarea QR code,  NFC, trimiterea SMS, efectuarea unui apel. Cu alte cuvinte vei putea plăti dacă ești în rețea, «ai antenă – plătește!».

Inițiatorii acestui proiect (aka бабушка) promit și facilități (reduceri) dacă veți achita careva servicii prin intermediul lor într-un anumit timp.

A da, toate cele menționate mai sus nu fac parte din domeniul fantasticului, pentru că proiectul se află în etapa finală de implementare, pe 6 octombrie 2011 se vor întâlni reprezentații băncilor, companiilor de telefonie, guvernului, alte companii interesare pentru a trage linie, a păși înainte, după care se va începe o perioadă de testare pentru a ajusta sistemul dat la cerințele Moldovei.

Mai greu v-a fi pentru persoanele fizice care vor dori să primească bani prin intermediul acestui sistem, teoretic e ușor și clar după cum au lămurit invitații (mergi la operatorul tău și ei îți eliberează un cod să zicem QR cu care tu poți strânge bani de la prestarea unor servicii), practic eu zic că mai întâi se va negocia și aduce în acest business companii mari și peroanele fizice pe planul II.

A da, încă un moment foarte interesant este că tu poÈ›i plăti numai pentru tine 😉 ceea ce reduce la maxim transferuri dubioase, chiar dacă ai pierdut telefonul È™i cineva îți v-a plăti să zicem factura pentru internet în avans, o va face-o tot pentru contul tău.

Rău că nu vei putea să faci legătură între telefoanele de la mai mulți operatori, trebuie să alegi cu care operator dorești să lucrezi și basta, norok de portabilitatea numerelor în acest caz.

Iată și cine au îndeplinit poftele noastre răspunzând la întrebări: Emil Al Shibib – Coinstar Eurasia, Veaceslav Cunev – director Deeplace, Ana Chiriță – director executiv ICT Moldova și Bloguvern-ul Continue reading Plăți cu ajutorul telefonului