Microsoft corectează: XP SP2 nu e şi pentru piraţi

In ciuda declaraţiilor iniţiale care au indicat că Microsoft plănuia să le permită celor care folosesc versiuni piratate ale Windows XP instalarea Service Pack 2, compania a precizat că aşa ceva nu se va intampla.

„Informaţiile recente din presă care indicau faptul că Windows XP Service Pack 2 se va putea instala şi pe copiile piratate de Windows XP nu sunt in intregime adevărate”, a declarat un purtător de cuvant al Microsoft. „Inainte de instalare, SP2 va verifica numărul ID al sistemului de operare şi il va confrunta cu o listă de numere cunoscute ca fiind ale unor copii piratate. Dacă un număr ID este găsit invalid, SP2 nu se va instala”, a adăugat purtătorul de cuvant. Acelaşi sistem de protecţie a fost utilizat şi in cazul Windows XP SP1.

Analiştii au descris Service Pack 2 ca pe un upgrade concentrat in principal pe imbunătăţirea măsurilor de securitate, printre care un firewall cu setări implicite mai restrictive şi o serie de unelte pentru a creşte gradul de rezistenţă al sistemului de operare la atacuri