Service Pack 2 aduce mai multă securitate

Schimbările de securitate aduse de Windows XP Service Pack 2 vor rezolva o deficienţă care permitea inainte răspandirea viruşilor. Firewall-ul incorporat in XP a fost setat să se activeze implicit inainte ca computerul să se lege la o reţea.

Anterior, viruşii se puteau răspandi prin reţeaua de computere a unei companii pentru că firewall-ul nu incepea să funcţioneze inainte ca un PC să se logheze in reţea.

Schimbarea setărilor va fi mai uşoară pentru utilizatori, iar administratorii vor putea utiliza scripturi pentru a seta un număr mare de clienţi care să blocheze răspandirea viermilor.

Vor fi setate, de asemenea, politici multiple pentru a permite setări diferite de firewall, acasă sau la birou.

Service Pack 2 este de asemenea construit in aşa mod incat să contribuirea la implementarea unui nou sistem de patch-uri, care ar putea reduce mărimea patch-urilor cu pană la 80%.

Aproximativ 80% din schimbările aduse de Service Pack 2 sunt axate pe securitate. „Este o evoluţie semnificativă faţă de orice Service Pack lansat anterior. Ambianţa de securitate se schimbă, iar codul nostru se schimbă şi el pentru a-i face faţă”, spune Paul Randle, manager in cadrul Microsoft.

Nu a fost stabilită incă o dată precisă pentru lansarea XP SP 2, dar se vehiculează sfarşitul lui iulie sau inceputul lui august.