WINDOWS VISTA

Windows vista Cei de la Microsoft au vorbit de multe ori despre următoarea generaţie a sistemului de operare Windows şi despre îmbunătăţirile pe care acesta (sperăm) le va aduce. BetaNews informează că Microsoft a ales şi un nume pentru ceea ce până acum era cunoscut cu numele de cod Longhorn: WINDOWS VISTA.
Informaţiile referitoare la noul nume s-au ?scurs? joi seară, când Microsoft le-a dat jurnaliştilor un ?pont? conform căruia ar urma să facă un anunţ interesant legat de Longhorn în curând. ?Windows Vista? a fost menţionat pentru prima dată la o conferinţă de vânzări a Microsoft în Atlanta, conform informaţiilor din presă.

?Nu vă putem spune ce anunţ vom face, dar veţi afla ceva nou despre Longhorn?, le-a spus reprezentanţilor BetaNews un reprezentant al Microsoft.

Microsoft şi-a înregistrat deja domeniile pentru noul Windows, inclusiv windowsvista.com. Domeniile au fost înregistrate la sfârşitul lunii martie, semn că Microsoft a adoptat decizia încă înainte ca WinHEC să le ofere dezvoltatorilor şansa de a vedea pentru prima oară cum va arăta Longhorn.

Windows Vista a fost menţionat pentru prima oară de site-ul ActiveWin.

Termenul ?vista? defineşte ?plăcerea de a privi?. Conform unei surse citate de BetaNews, numele a apărut pentru prima dată în urmă cu şase luni. Sursele au mai precizat că Microsoft se pregăteşte intens pentru lansarea versiunii Beta 1.

Windows Vista Beta 1 va sosi săptămâna viitoare, ziua de miercuri fiind menţionată ca dată posibilă. Beta 2 este aşteptat, conform unor date neconfirmate, la 16 noiembrie, iar versiunile RC0 şi RTM la 17 martie, respectiv 28 iulie 2006.

Sursa
Lucian Bitai
chip.ro