Skype 2.5 si Skypecast-urile

Skype 2.5 Skype a anuntat ieri lansarea versiunii beta pentru Skype 2.5, cea mai noua versiune a aplicatiei de messaging, ce permite realizarea de apeluri audio si video prin VoIP.
Lansarea noii versiuni vine la cateva zile dupa ce providerul de VoIP a anuntat definitivarea unor acorduri globale care ii dau drepturi de distributie, sub licenta, a sute de mii de piese muzicale sub forma de ring-tone-uri.

Noile licente vor permite Skype sa distribuie ring-tone-uri inregistrate de artistii afiliati ai Warner Music Group, acestea putand fi descarcate de catre utilizatorii Skype din Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Franta, Olanda, Belgia si Polonia.

Odata cu lansarea Skype 2.5 beta, compania a anuntat si Skypecast-urile, ce permit crearea de grupuri de discutii de pana la 100 de persoane. Acestea au un moderator care poate sa dea taie sonorul unui participant sau poate sa ii acorde altuia ocazia de a vorbi. Moderarea sau participarea la un Skypecast este gratuita.

Niklas Zennström, CEO Skype, a declarat ca noua aplicatie este rezultatul feedback-ului primit de la utilizatori si ca urmareste sa simplifice si mai mult comunicatiile, indiferent de locatia vorbitorilor. ?In ultima versiune a aplicatiei Skype i-am ascultat pe utilizatorii nostri si am simplificat si mai mult conectarea si convorbirile dintre oameni?.