Portalul serviciilor electronice

Doresc să fac duplicat pentru certificatului de naÈ™tere, pentru aceasta este nevoie să mergi la Oficiul Stării Civile, zis È™i făcut, acolo am dat de efectul ”cine-i urma” Procedura este următoarea: stai în rând È™i primeÈ™ti o hârÈ›oagă pe care scrie data când poÈ›i veni ca să depui cererea, de regulă timpul e de la 30 zile în sus. Deci toată afacerea Durează cel puÈ›in 40 zile cel mult – tare mult, plus la toate ai voie să depui o singură cerere, dacă doreÈ™ti să perfectezi mai multe acte atunci ai nevoie de mai multe hârÈ›oage. ÃŽntr-un cuvânt bardac.

Îmi zice Victor că există posibilitatea să depui cererea de eliberarea a duplicatelor online, dar și aici apar diferite nuanțe, e posibil să o faci numai la ora 8.00 și primesc numai 40 de cereri deci dacă te-ai trezit la ora 8.03 poți să nu mai accesezi e-services.md

Azi în loc de micul dejun stau cu degetul pe f5 că până la urmă să apară următorul mesaj:

Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”
Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”

Totuși eu nu înțeleg de ce dorind să fim în pas cu noile tehnologii noi apelăm și le promovăm pe cele clasice cu ”cine-i urma”  cred că vă place când stau cozi pe la ghișee, de ce nu schimbați proporțiile și să primiți 40 la ghișee și restul solicitărilor online (pe lângă alte avantaje mai aveți și 20 lei în plus pentru fiecare solicitare plus 5 lei pentru Poșta Moldovei).

Dacă nu reușiți să perfectați toate actele la timp după cum vă jeluiți, de ce nu măriți pe web posibilitatea de a comanda documentul în 45, 60, 90, 120 de zile și scoateți cele de 5, 15, 20 de zile dacă deja sunt full cu solicitări.

Ne întoarcem la sapa de lemn,” că așă îi mai ghini”!

p.s.: Moldova deamu nu mai ai servicii electronice!