Google lansează Picasa 2

Google, liderul motoarelor de cA”futare pe Internet, a anunA*?at azi lansarea unui program gratuit pentru organizarea colecA*?iilor de fotografii digitale stocate pe HDD-ul unui computer. Programul dispune A*Y”i de funcA*?ia de cA”futare a fotografiilor.

UtilizA~?nd tehnologia dezvoltatA”f de compania Picasa Inc., pe care Google a achiziA*?ionat-o anul trecut, noul program va uA*Y”ura realizarea A*Y”i menA*?inerea unei colecA*?ii de fotografii digitale chiar A*Y”i pentru utilizatorii neavizaA*?i, a declarat Lars Perkins, general manager al Picasa.

A~Z(n loc sA”f le cearA”f utilizatorilor sA”f importe fotografiile A~?n mod individual de pe unitA”fA*?ile sau dispozitivele de stocare, Picasa le detecteazA”f automat pe mA”fsurA”f ce sunt adA”fugate a^?? indiferent cA”f sunt trimise prin e-mail ori cA”f sunt transferate de pe o camerA”f digitalA”f.

Fotografiile sunt sortate A~?n funcA*?ie de datA”f, dar programul permite A*Y”i organizarea A~?n funcA*?ie de alte criterii, dupA”f preferinA*?ele utilizatorilor. A~Z(n noua versiune, utilizatorii pot marca fotografiile preferate cu o stea, pentru a le cA”futa ulterior doar pe acestea.

IniA*?ial, programul Picasa a costat 29 de dolari, dar a devenit download gratuit dupA”f achiziA*?ia sa de cA”ftre Google. Versiunea 2 a Picasa va fi de asemenea oferitA”f ca download gratuit.

Noul soft va dispune de instrumente mai performante pentru retuA*Y”uri A*Y”i A~?ndepA”frtarea efectului de a^?z(ochi roA*Y”iia^?? din fotografii.

Noile funcA*?ii de editare includ capacitatea de a intensifica culorile, de a aplica efectul a^?z(blura^?? pe fundalul imaginii A*Y”i a pA”fstra focalizarea pe subiect, ori de a rota fotografiile pentru a compensa A~?nclinarea camerei foto. ExplicaA*?iile pentru fiecare fotografie sunt salvate automat.

Picasa 2 este disponibil doar pentru sistemele Windows A*Y”i necesitA”f browserul Internet Explorer sau Mozilla Firefox.

Pentru a descarca urmati acest linck