Traian Basescu a fost suspendat de Parlament cu 322 de voturi

traian_basescu.JPGRezultatele oficiale ale votului Parlamentului: 322 de voturi “pentru”, 108 “impotriva” si 10 abtineri. In momentul votarii au fost prezenti in sala 440 de parlamentari din totalul celor 465.
Votul parlamentarilor pe tema suspendarii presedintelui Traian Basescu a inceput la ora 14.10.  3
5 de minute mai tarziu, urnele au fost scoase din sala si a inceput numaratoarea. Timp de 171 de minute, reprezentantii grupurilor parlamentare si-au exprimat pozitia referitoare la subiectul dezbatut. Votul a fost secret, cu bile.

Pentru suspendarea presedintelui era nevoie de 233 din cele 465 de voturi posibile. Numarul total de mandate este de 469, dar patru sunt vacante.

grafic.gif
Graficul: Votul Parlamentului: 322 de voturi “pentru”, 108 “impotriva” si 10 abtineri.

u fost exprimate opinii din partea grupurilor parlamentare PSD (Mircea Geoana, Victor Ponta), PNL (Crin Antonescu), PD (Vasile Blaga, Cezar Preda), PRM (Corneliu Vadim Tudor), UDMR (Marko Bela), PC (Dan Voiculescu, Sergiu Andon), minoritati nationale (Varujan Pambuccian) si independenti (Sergiu Andon, Leonida Lari, Cozmin Gusa).

E trist, unicul presedinte care a facut cate ceva pentru R Moldova si ala este susepndat de catre parlamentul Romaniei.

sus

Basescu: “Se pare ca pina se indeplinesc toate formalitatile, lucru care se va intimpla luni, inca sunt presedintele Romaniei. Nu voi avea un discurs electoral pana atunci. Curtea Constitutionala a dezmintit toate cele 19 puncte ale Comisiei Voiculescu si a aratat ca nu am facut decat sa servesc populatia”.

Radu

Am opinii duale ca de obicei pe acest obiect.
1. E cel mai bun presedinte roman de pina acum. Imi place de el, de faptul look-ului pe scena etc… de manera de a conversa, de capul pe o parte ca la casa de nebuni… am ceva de la el 🙂
2. Oricum a vindut flota romana pentru parai care i-a bagat in electorale dar banii fac mai putin decit impresia despre om din ce motiv nu ma intereseaza nici flota, nici banii…

PS: il stimez ca om si daca asi fi roman si in buletin asi vota cu el in urmatoarele eRectorale.

Pina atunci … pace poporului magincan, stinge lumina.

Didi

Băsescu nu are de perdut, el este favoritul poporului Român. Eri în piaÅ£a Universităţii să fi văzut cum mai striga lumea ”Băsescu nu demisiona” …. Conform ultimelor sondaje el este primul pe lista favoriÅ£ilor. Dacă Băsescu îşi dă demisia, atunci vor avea loc alegeri anticipate, la care el va câştiga un mandat pentru 5 ani, dacă nu, atunci în urma consultării opiniei publicului – tot el va rămâne preÅŸedinte ÅŸi va putea continua mandatul până la capăt.
La ce bun toată perderea aceasta de timp, forÅ£e, energie ÅŸi bani …. 🙁