Soarele încercuit photo si video

Astazi unii au observat că soarele avea un cer în jurul său, mai jos puteţi vedea si nişte poze.

Cum comentaţi acest fenomen?

soare.JPG

soare2.JPG

Foto: Victor Tihai

Mai multe poze cu soarele încercuit.

Update: Lumina, fie a soarelui fie a lunii, interacÅ£ionează, se joacă, dacă îmi daÅ£i voie să mă exprim aÅŸa, cu picăturile de apă, cristalele de gheaţă sau alte particule constituente ale atmosferei ÅŸi produce o serie de fenomene luminoase câteodată spectaculoase. Unele pot fi observate aproape în fiecare zi, altele o data în viaţă sau… niciodată.

A mai scris si Pavel la acest subiect

Vlad

Cred ca este legat de temperatura neobisnuita pentru luna mai (33 de grade la sol), si temperatura scazuta (sub -10 sau -20) la o altitudine de 5-10km.

roxana

Soarele triplu sau soarele inconjurat de un inel luminos nu este altceva decat fenomenul de halo, un fenomen optic care se produce in jurul soarelui.
Fenomenul se datoreaza faptului ca lumina este refractata de fragmentele inghetate din nori. Haloul are mereu aceeasi dimensiune din cauza simetriei hexagonale a cristalelor de gheata. Daca concentratia de cristale de gheata din atmosfera este mare, atunci haloul este foarte intens si soarele apare inconjurat de inca 2 sau 3 copii, care sunt numiti “cainii de paza ai soarelui”.acestea sunt specifice norilor cirriformi dar este complect pt norii cirrostratus

Ratuscavesela

Am vazut si noi acest fenomen in Tunisia, anul acesta. N-am stiut pana acum ca exista asa ceva si, bineinteles ca ne-am minunat cu totii.
Un curcubeu circular in jurul soarelui… am pus poze la mine pe blog.