Plugin wordpress

Majoritatea dintre blogeri care au la baza blogului modulul wordpress cunosc că există o mulţime (1265+) de plugin-uri care iţi face viaţa mai uşoară.

Dintre toate pluginurile existente eu am ales următoarele:

  • Defensio Anti-Spam– cu ajutorul acestul plugin blogul este mai curat, aproximativ 99% dintre comentarile spam sunt oprite de acest minunat plugin, apărut recent este un plugin care face concurenţă vestitului Akismet. Metoda de lucru este aceeaşi la ambele pluginuri, Defensio iţi afişează şi precizia în procente că comentariul este spam, astfel daca comentariul spam are mai puţine procente el este afişat pritre primele şi cu cât procentul este mai mare cu atât mai la coadă se află comentariul, în aşa fel este mai uşor de verificat dacă pluginul a scăpat vre-un comentariul bun la spam.
  • Google XML Sitemaps – persoanele care sunt cunoscute cu tehnicile de căutare şi doresc o poziţionare cât mai bună în rezultatul căutării şi doresc să scurteze timpul pană când robotul de indexare va veni la el pe blog sigur că îl au instalat. De asemeni prin google webmaster poţi vedea care este situaţia blogului tău, care pagini şi când au fost indexate, erorile pe care la întâlnit robotul indexând blogul tău şi altele. Acest plugin pune informaţia în fişierul sitemap.xml de fiecare dată cănd blogerul scrie un nou post şi trimite un ping robotului de la google, yahoo şi ask ca blogul a fost reînnoit.
  • All in One SEO Pack – plugin care iţi dă posibilitate să adaugi cuvinte chee, descriere pentru fiecare post, pagina publicată îţi măreşte timpul de publicare şi vizitatorii care nimeresc pe blogul tău în urma căutărilor.
  • XmasB Quotes – într-o zi m-am apucat să fac un astfel de plugin, dar după o căutare mai avansata am descoperit că aşa ceva deja există. Acest plugin iţi afişează aliatoriu un mesaj, o citată.
  • Picasa Photos – plugin care prin wiget iţi arată aliatoriu una sau mai multe fotografi din albumul tău foto oferit gratis de către google.
  • MyDashboard – plugin cu ajuorul căruia poţi să schimbi conţinutul şi modul de afişare a informaţiei pe prima pagina din administrarea blogului, foarte util dacă te-ai săturat de prima pagina standard.
  • Viper’s Video Quicktags – pentru că majoritatea blogerilor mai bagă şi căte un clip video pe blog ai nevoie de acest plugin cu ajotorul lui tot de ce ai nevoe este să selectezi serviciul de video sharing şi să pui codul la clopul dorit.
  • WordPress Database Backup – toţi cunosc faptul că uneori ai şanse destul de mari să rămâi fără informaţia ta dragă, acest plugin exporta datele din baza de date şi îl trimite pe email o dată în săptămână, de asemeni dacă baza de date este voluminoasă poţi alege opţiunea ca datele sa fie exportate pe server. Totuşi eu sunt de părerea că trimiterea lor pe email este mai avantajoasă, se mai întâmplă ca şi serverul să arte ce poate
  • Login Logger –cu ajutorul acestui plugin poţi monitoriza cat de des utilizatorii blogului întră în partea administrativă şi de asemeni care utilizatori întâmpină probleme la autentificare. (un mic secret: cel mai des uită parola domnul vultoor când ajunge timpul să se autentifice pe blogul blogosferei)

Acestea sunt plugin-urile pe care le folosesc eu, sunt în căutarea unui plugin cu ajutorul căruia să pot scrie într-un post cod HTML PHP, SQL etc, dacă cunoşti un asemenea plugin, da sa fie bun atunci strigă.

Unicul plugin pentru WordPress „Made in Moldova” pe care l-a găsit eu este creat de Vitalie Eşanu şi se numeste Feox.

Dacă cunoşteţi şi alte pluginuri efectuate de catre blogerii moldoveni rog să spuneţi nu faceţi din acest lucru un secret.

La sfârşi transmit estafeta lui Vlad Namaşco, Pavel Ciorici, Alex Stacanov, Artur Gurău, Mihai Moscovici, Victor Tihai, Vultoor, Eugen Luchianiuc, Vitalie Eşanu, Sergiu Prepeliţă şi alţii care sunt prezenţi in blogosfera Moldovei să dezvăluie secretul ce au după informaţia pe care o vedem noi zi de zi.

Quail's Nest

sunt membru nou al blogosferei – mi-am instalat recent motorul de la wordpress aşa că nu prea am pluginuri instalate:

1. Easy Tube – plugin pentru a plasa pe blog clipuri youtube şi google-video
2. FeedBurner FeedSmith – feed redirect spre feedburner.com
3. Enhanced WP-ContactForm – denumirea vorbeşte de la sine (însă nu lucrează din cauza spam-filtrului de pe server, caut soluţia)
4. WP-MiniMeta Widget – pentru a dezactiva ceva linkuri standard a WP-ului
5. WP-PostRatting – (sunt încă în faza de testări) – sistemă de ratingul fiecărui post

apropo – merci pentru o listare a pluginurilor pe care le foloseşti – câte ceva din lista ta o sa-mi instalez şi eu 🙂

Colored4life

hei:)
inteleg ca pluginurile ar trebui sa apara undeva in Dashboard pe wordpress.insa eu nu am categoria asta.am vazut ca ar trebui sa se situeze intre Aspect si Utilizatori:-??
la mine nu apare nimic.Oare care ar fi cauza?

Valeriu Tihai

Opţiune este valabilă numai pentru blogurile standlone, cei care au blog pe wordpres.com au doar câteva pluninuri pre-instalate, fără posibilitatea de a mai adăuga şi altele.