MyDoom

Viermele MyDoom a continuat să se răspandească prin Internet miercuri, blocand traficul de e-mail şi provocand pagube financiare.

Experţii in securitate au avertizat că a apărut şi o nouă versiune a viermelui, care are ?misiunea? de a dirija atacuri concertate asupra site-ului Microsoft. Ei au atras oamenilor atenţia să nu işi deschidă ataşamentele e-mail-urilor care par ?suspicioase?.

De cand şi-a făcut apariţia, la inceputul acestei săptămani, viermele ? care mai este cunoscut şi sub denumirile ?Novarg? sau ?Shimgapi? ? a infectat computere din intreaga lume determinand utilizatorii de PC-uri să deschidă un ataşament la e-mail care conţine un program ce permite unui atacator să preia controlul asupra sistemului.

Specialiştii companiei de securitate Symantec Corp. Au declarat că atacatorii ?scanează? deja Internetul in căutarea computerelor infectate pe care le pot folosi pentru răspandirea şi mai departe a virusului.

Pagubele financiare cauzate de programul asemănător unui virus ? rezultate din căderi ale reţelelor de computere şi, implicit, a productivităţii ? se pot deja măsura cu ordinul miliardelor de dolari, conform unor experţi in domeniu.

Cea mai nouă versiune a viermelui este proiectată să ?inunde? site-ul Microsoft cu solicitări de informaţii pentru a-l bloca. Strategia este similară cu cea a primei versiuni, care a luat insă drept ţintă site-ul companiei SCO. Computerele care rulează oricare dintre versiunile recente ale sistemului de operare Windows sunt in pericol de a fi infectate, deşi viermele nu exploatează vreo deficienţă de securitate. Viermele ii poate induce in eroare pe mulţi utilizatori de PC intrucat ataşamentul e-mail-ului conţine un fişier cu extensie .exe, .scr, .zip sau .pif. Cei care ignoră sau şterg mesajele ce conţin viermele nu se expun nici unui fel de risc.

Inlatura virusul MyDoom —> COPIE

MyDoom se pregăteşte de atac

Blaster şi SoBig vor fi daţi in curand uitării. ?Vinovat? este noul vierme MyDoom, care promite un super-atac asupra site-ului companiei SCO.

MyDoom, cel mai recent vierme care se răspandeşte prin Internet, a devenit şi cel mai prolific de după atacurile din vara trecută cu viermele Blaster şi virusul SoBig. De cand şi-a făcut apariţia, lunea trecută, viermele s-a răspandit rapid mai ales in America de Nord. Experţii spun că unul din nouă mesaje trimise global conţine acum acest vierme. Volumul imens al mesajelor a blocat reţele de calculatoare, in special pe cele aparţinand unor corporaţii.

Experţii in programe antivirus spun că viermele a fost proiectat să atace site-ul SCO Group Inc., compania care a dat in judecată IBM pentru folosirea codului său in sistemul de operare Linux. SCO, care şi-a atras oprobiul multor utilizatori de Linux in urma pretenţiei sale conform căreia SO-ul Linux conţine cod copiat fără copyright din SO-ul Unix, a anunţat că oferă o recompensă de 250.000 de dolari pentru ?informaţii care vor duce la arestarea şi condamnarea celor vinovaţi de această infracţiune?.
Viermele este activat cand destinatarul mesajelor e-mail infectate deschide un attachement.

Odată infectat, computerul in cauză in poate permite unui atacator să preia controlul asupra sistemului şi să il folosească intr-un atac concentrat asupra site-ului SCO. Experţii in programe antivirus de la compania Symantec spun că atacurile de la computerele infectate cu MyDoom sunt aşteptate intre 1 şi 12 februarie.

Subject: emailului
test
hi
hello
Mail Delivery System
Mail Transaction Failed
Server Report
Status
Error

Jumătate de milion de dolari pe capul creatorului lui MyDoom

Compania Microsoft a anunţat că oferă un premiu de 250.000 de dolari pentru cel care va ajuta autorităţile cu informaţii care vor duce la arestarea şi condamnarea autorului virusului MyDoom.B. Tot 250.000 de dolari oferă şi SCO, pe capul creatorului lui MyDoom.A.

Aceasta este a treia recompensă oferită de Microsoft, in cadrul unui program in valoare de cinci milioane de dolari anunţat la inceputul lui noiembrie anul trecut, prin care corporaţia s-a angajat să ajute autorităţile in prinderea autorilor celor mai periculoşi viruşi cu răspandire prin Internet care atacă produsele şi utilizatorii Microsoft.

Virusul MyDoom.B, care se răspandeşte prin e-mail, va lansa o serie de atacuri impotriva site-ului Microsoft de pe toate computerele infectate, cu incepere de marţi şi impiedică victimele să viziteze site-urile companiilor producătoare de software antivirus.

Printre puţinele indicii asupra identităţii autorului acestui virus se află un misterios mesaj in interiorul virusului: ?Andy, imi fac doar treaba, nu e nimic personal, imi pare rău?. Microsoft i-a indemnat pe toţi cei care deţin vreo informaţie care ar putea duce la capturarea autorului virusului să contacteze FBI, Serviciul Secret sau Interpolul.

Compania SCO, a cărei pagină web va fi atacată de computerele infectate cu prima variantă a virusului, MyDoom.A, a anunţat şi ea un premiu de 250.000 de dolari pentru informaţii care duc la arestarea şi condamnarea autorului acestui vierme.

Şi anul trecut au fost anunţate două recompense a cate un sfert de milion de dolari, pentru creatorii viruşilor Blaster şi Sobig care s-au răspandit rapid pe Internet vara trecută şi au infectat sute de mii de computere sub Windows.

sursa chip si norton antivirus

sus

peste 1000 de mesaje primite pana azi si tu zici ca nu iti face nimic rau da traficul cine trebuie sa plateasca si atata derang