Microsoft lucrează asupra Internet Explorer 8

internet-explorer-8.pngDe la lansarea Internet Explorer 7 nu a trecut aşa mult timp, dar Microsoft deja pregăteşte versiunea 8 a acestui browser. Recent Microsoft efectuiază sondaje printre beta-testeri, ce doriţi să ofere noul browser care se preconizează să fie lansat la sfârşitul anului 2008 începutul anului 2009.

O atenţie deosebită se va da asupra lucrului utilizatorului cu RSS. Vă aducem aminte ca RSS a apărut pentru prima data în versiunea a 7 a Internet Explorer-ului. Se prevede citirea RSS mesajelui offline, de asemnei va apărea posibilitatea de a adăuga comentarii în bloguri, plus o sistematizare mai comodă şi nagigare uşoară printre paginile adăugate în favorit.
De asemeni Microsoft testează RSS-agreatoare ca Google Reader, FeedDemon, Bloglines etc pentru a întelege ce vor utilizatorii de la aşa servicii.

Unul dintre testerii Microsoft zice că în noua versiune va apărea şi Web Assistant care va contribui la rafinarea căutarilor şi afişarea informaţiei mai rapid, cu posibilitatea de a căuta în pagină, în ştiri, în imagini, pe web, etc.

Dca de exemplu aveţi deja deschisă o pagină despre animale şi îi daţi o cautare dupa cuvântul Jaguar cu ajutorul Web Assistant, atunci veţi vedea afişate rezultate despre animaluţul Jaguar (Panthera onca) şi nu veţi vedea rezultate despre maşini Jaguar sau sistema de operare Apple.

Eu cred ca un aşa ajutor o să consume destul de mult trafic internet şi resurse a calculatorului.

Deci aşteptăm lansarea Internet Explorer 8