Iţi dam un cadou şi multe alte premii în schimbul notelor bune.

pune-mintea-miscare.jpgAdă copia paginilor din matricolă cu notele de la sesiunea de vară şi depune-o în cubul de sticlă din centrele autorizate. Cei care au obţinut la această sesiune cele mai bune note vor primi 5 calculatoare şi multe alte premii.

Pune mintea în mişcare!

Cine poate participa?
Toţi studenţii care nu au restanţe la sesiunea de vară şi nu sunt în ultimul an de studii
Cine va lua premiu?
Etapa I
Vor fi selectaţi 70 de câştigători în baza notelor medii din matricolă. 5 cei mai buni vor primi câte un calculator, următorii 20 – câte o memorie flash de 1 GB şi premii suplimentare de la partenerii proiectului, iar restul 45 de studenţi vor primi cadouri de preţ de la partenerii proiectului.
Etapa II
În cazul în care nota medie este identică la mai mult de 70 de persoane atunci toate aceste persoane participă la a doua etapă a concursului. Timp de o săptămână ei trebuie să scrie un eseu la tema “Cum putem lichida practicile ruşinoase în procesul de îmvăţământ?” Aceste eseuri sunt verificate de către o comisie specială, formată din reprezentanţii ai Ministerului Educaţiei şi Tineretului al Republicii Moldova, asociaţiilor de studenţi, repreyentanţi ai instituţiilor de învăţământ. Lucrările vor fi notate de fiecare membru în parte. Cei 70 de câştigători sunt selectaţi în baza notelor medii obţinute de la membrii comisiei. Toţi studenţii care au trecut în etapă a II a concursului vor fi premiaţi de organizatori şi partinerii proiectului.
Astfel:
– 5 studenţi vor primi câte un calculator;
– 20 de studenţi, care au ocupat locul 2 vor primi cate o memorie flash de 1 GB şi premii sublimentare de la partenerii proiectului;
– cei 45 de studenţi, ocupanţi a locului 3, vor primi cadouri de la partenerii proiectului;
– Toţi participanţii etapei a II-a vor fi premiaţi de partenerii proiectului;
Etapa III
În cazul în care şi etapa a II-a sunt oersoane care acumulează aceeaşi notă medie, în propria categorie, se face interviu. Studenţii primesc căte o întrebare la o temă generală de la fiecare membru al comisiei, iar ultimii notează fiecare student. Cine va obţine cea mai înaltă notă medie, acela va intra în grup, şi, respectiv, va lua premiul.

Centre autorizate de recepţie a copiilor matricolelor:

Universitatea de Stat din Moldova
Universitatea Tehnică a Moldovei
Academia de Studii Economice din Moldova
Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă”

Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova
Universitatea de Stat din Tiraspol
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “N- Testemiţanu”
Universitatea Agrară de Stat din Moldova

Universitatea de Stat “A. Russo” din Bălţi
Universitatea de Stat din Comrat
Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul

Proiect finantat de Ambasada SUA in Republica Moldova
Partenerii proiectului: Moldcell si VictoriaBank
Proiect sustinut de Ministerul Educatiei si Tineretului al Republicii Moldova
Parteneri Informaţionali: Jurnal de Chişinău, All Moldova, Săptămâna şi eu : )

Slavuti4

🙂 da cred ca o sa chem niste prieteni sa
participe daca o sa iei ceva premiii o sa se
imparta cu mine 🙂

Succes la toti !

Cristina

Aş vrea să încerc,dar nu cred că voi obţine ceva. Nota 9.5 obţinută cu forţele proprii, într-o ţară unde totul se vinde şi se cumpără nu-mi inpiră optimism. Din păcate, notele obţinute la sesiuni la majoritatea studenţilor sunt direct proporţionale cu inflaţia.Dar…vorba unui profesor de-al meu “Speranţa moare ultima cu toate că şi ea moare “!!!!!!!

DUzun

Cum credeti, cu 10 am sanse sa intru in primii 20, sau vor fi mai multi cu asa medie?..
Dar cand totusi vor fi rezultatele, ca tot caut pe inet si nu gasesc nimic…

Cristina: “Din păcate, notele obţinute la sesiuni la majoritatea studenţilor sunt direct proporţionale cu inflaţia”.

Permite-mi sa te contrazic: nu cred ca profii au ajuns la asa josnicie ca chiar sa puna 10 p/u $, fara cunostinte; pun ei, insa nici chiar asa.

Eu niciodata in viata n-am dat un ban pentru nota.

“Speranţa moare ultima cu toate că şi ea moare!” – nu cred ca e cazul sa deznadajduiesti la asa fleacuri, caci banii nu-s cel mai important lucru…

Cristina

RĂSPUNS LUI DUzun !!!!!!!!!!

Accesînd numele tău mi-am dat seama că tu îţi faci studiile la vre-un seminar teologic. Acolo, poate, profesorii mai au frică de Dumnezeu. Nici la noi, nu toţi profesorii pătează statutul de dascăl. Însă, aceasta, din păcate, nu se referă la toţi. Dar eu nu-i acuz pentru că aşa ne e ţara care a pus în genunchi profesorii (mai ales pe cei tineri).
În privinţa notei de 10-sunt de acord că ea nu se ridică de la 0 la 10 dar de la 8 la 10 foarte uşor. Dealtfel, eu tot nu am “cumpărat” nici un bal şi nici n-am de gînd s-o fac, cu toate că nu sunt înţeleasă corect de colegii de grupă.

caktus

salutari intersant proiect, insa sunt oarecum de akord ku kristina…eui imi fak studile la USM, da’ de proiect n-am auzit pe-akolo, plus ma gindeam la kativa colegi care si-au umplut matricolele de 10, kopiind sau umilindu-se in fata proflor…nu ma pling sunt ft multumita ku media mea (9,00), pt putina lume sesiunea e kiar o proba, dar pt majoritatea e o “stresiune”, si totusi spre ce incurajeaza astfel de proiecte??? spre ridicarea nivelului acumularii de cunostinte sau spre coruptie si intensificarea proesului de copiere???

Valeriu Tihai

Sunt de părerea că cei care sunt cu notele cumpărate nu stau bine si cu viaţa socila studenţească, ei trebuie să fie preyenţi la moment la toate distracţiile posibile plus, cred eu că ei deja au bunurile materiale care se propun ca premii încă una la mână este testarea dacă o să fie aceeaşi medie la mai mulţi şi aici eu ştiu destul de bine că nu o să facă faţă şi deco o să cadă din concurs.
varianta a doua care se referă la persoanele care întradevăr cunosc au învăţat şi au medii bine, posibil că au şi nevoie de careva premii şi stau cu pieptul deschis şi fară frică că vor face faţă testelor propuse de organizatori.

In concluzie eu sunt de părerea ca acest concurs doreşte să stimuleze studenţii cu gărgăuni în cap da nu cu bani în buzunar.

Dar doresc să văd care va fi şi realitatea.

Cristina

Comentariu lui Valeriu Tihai mi-a inspirat optimism. Eu sincer aş vrea să fie turul doi (eseul) şi n-ar fi rău şi al treilea să se promoveze căci aceasta ar oglindi mai veridic realitatea. Din păcate la noi notele nu întodeauna reflectă abilităţile şi aptitudinile studentului sau elevului.
Oameni buni, uitaţi-vă ce se face la BAC-elevii care au muncit au note mai rele sau practic aceleaşi decît cei care toţi anii (anii de liceu) nu şi-au făcut griji în ceea ce priveşte învăţatul. Clar că aceasta nu este o axiomă. oare cînd la noi va fi totul pe merite?…

tatyana

Baieti, totul va fi bine atunci cind noi vom reclama cazurile despre care vorbiti voi mai sus la timp si nu ne vom plinge post-factum. Succes la toti cei care isi vor incerca puterile la acest concurs. As faci-o si eu dar nu mai sunt studenta.