Adă copia paginilor din matricolă cu notele de la sesiunea de vară şi depune-o în cubul de sticlă din centrele autorizate. Cei care au obţinut la această sesiune cele mai bune note vor primi 5 calculatoare şi multe alte premii.
Pune mintea în mişcare!
Cine poate participa?
Toţi studenţii care nu au restanţe la sesiunea de vară şi nu sunt în ultimul an de studii
Cine va lua premiu?
Etapa I
Vor fi selectaÅ£i 70 de câştigători în baza notelor medii din matricolă. 5 cei mai buni vor primi câte un calculator, următorii 20 – câte o memorie flash de 1 GB ÅŸi premii suplimentare de la partenerii proiectului, iar restul 45 de studenÅ£i vor primi cadouri de preÅ£ de la partenerii proiectului.
Etapa II
ÃŽn cazul în care nota medie este identică la mai mult de 70 de persoane atunci toate aceste persoane participă la a doua etapă a concursului. Timp de o săptămână ei trebuie să scrie un eseu la tema “Cum putem lichida practicile ruÅŸinoase în procesul de îmvăţământ?” Aceste eseuri sunt verificate de către o comisie specială, formată din reprezentanÅ£ii ai Ministerului EducaÅ£iei ÅŸi Tineretului al Republicii Moldova, asociaÅ£iilor de studenÅ£i, repreyentanÅ£i ai instituÅ£iilor de învăţământ. Lucrările vor fi notate de fiecare membru în parte. Cei 70 de câştigători sunt selectaÅ£i în baza notelor medii obÅ£inute de la membrii comisiei. ToÅ£i studenÅ£ii care au trecut în etapă a II a concursului vor fi premiaÅ£i de organizatori ÅŸi partinerii proiectului.
Astfel:
– 5 studenÅ£i vor primi câte un calculator;
– 20 de studenÅ£i, care au ocupat locul 2 vor primi cate o memorie flash de 1 GB ÅŸi premii sublimentare de la partenerii proiectului;
– cei 45 de studenÅ£i, ocupanÅ£i a locului 3, vor primi cadouri de la partenerii proiectului;
– ToÅ£i participanÅ£ii etapei a II-a vor fi premiaÅ£i de partenerii proiectului;
Etapa III
În cazul în care şi etapa a II-a sunt oersoane care acumulează aceeaşi notă medie, în propria categorie, se face interviu. Studenţii primesc căte o întrebare la o temă generală de la fiecare membru al comisiei, iar ultimii notează fiecare student. Cine va obţine cea mai înaltă notă medie, acela va intra în grup, şi, respectiv, va lua premiul.
Centre autorizate de recepţie a copiilor matricolelor:
Universitatea de Stat din Moldova
Universitatea Tehnică a Moldovei
Academia de Studii Economice din Moldova
Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă”
Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova
Universitatea de Stat din Tiraspol
Universitatea de Stat de Medicină ÅŸi Farmacie “N- TestemiÅ£anu”
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Universitatea de Stat “A. Russo” din BălÅ£i
Universitatea de Stat din Comrat
Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu HaÅŸdeu” din Cahul
Proiect finantat de Ambasada SUA in Republica Moldova
Partenerii proiectului: Moldcell si VictoriaBank
Proiect sustinut de Ministerul Educatiei si Tineretului al Republicii Moldova
Parteneri Informaţionali: Jurnal de Chişinău, All Moldova, Săptămâna şi eu : )
n-am sanse cu media mea (~8,5..)
pe mine mau dat afara 🙂 …. job-ul imi ocupa tot timpu la anu dau la fara folos
🙂 da cred ca o sa chem niste prieteni sa
participe daca o sa iei ceva premiii o sa se
imparta cu mine 🙂
Succes la toti !
AÅŸ vrea să încerc,dar nu cred că voi obÅ£ine ceva. Nota 9.5 obÅ£inută cu forÅ£ele proprii, într-o Å£ară unde totul se vinde ÅŸi se cumpără nu-mi inpiră optimism. Din păcate, notele obÅ£inute la sesiuni la majoritatea studenÅ£ilor sunt direct proporÅ£ionale cu inflaÅ£ia.Dar…vorba unui profesor de-al meu “SperanÅ£a moare ultima cu toate că ÅŸi ea moare “!!!!!!!
Cum credeti, cu 10 am sanse sa intru in primii 20, sau vor fi mai multi cu asa medie?..
Dar cand totusi vor fi rezultatele, ca tot caut pe inet si nu gasesc nimic…
Cristina: “Din păcate, notele obÅ£inute la sesiuni la majoritatea studenÅ£ilor sunt direct proporÅ£ionale cu inflaÅ£ia”.
Permite-mi sa te contrazic: nu cred ca profii au ajuns la asa josnicie ca chiar sa puna 10 p/u $, fara cunostinte; pun ei, insa nici chiar asa.
Eu niciodata in viata n-am dat un ban pentru nota.
“SperanÅ£a moare ultima cu toate că ÅŸi ea moare!” – nu cred ca e cazul sa deznadajduiesti la asa fleacuri, caci banii nu-s cel mai important lucru…
RÄ‚SPUNS LUI DUzun !!!!!!!!!!
Accesînd numele tău mi-am dat seama că tu îţi faci studiile la vre-un seminar teologic. Acolo, poate, profesorii mai au frică de Dumnezeu. Nici la noi, nu toţi profesorii pătează statutul de dascăl. Însă, aceasta, din păcate, nu se referă la toţi. Dar eu nu-i acuz pentru că aşa ne e ţara care a pus în genunchi profesorii (mai ales pe cei tineri).
ÃŽn privinÅ£a notei de 10-sunt de acord că ea nu se ridică de la 0 la 10 dar de la 8 la 10 foarte uÅŸor. Dealtfel, eu tot nu am “cumpărat” nici un bal ÅŸi nici n-am de gînd s-o fac, cu toate că nu sunt înÅ£eleasă corect de colegii de grupă.
salutari intersant proiect, insa sunt oarecum de akord ku kristina…eui imi fak studile la USM, da’ de proiect n-am auzit pe-akolo, plus ma gindeam la kativa colegi care si-au umplut matricolele de 10, kopiind sau umilindu-se in fata proflor…nu ma pling sunt ft multumita ku media mea (9,00), pt putina lume sesiunea e kiar o proba, dar pt majoritatea e o “stresiune”, si totusi spre ce incurajeaza astfel de proiecte??? spre ridicarea nivelului acumularii de cunostinte sau spre coruptie si intensificarea proesului de copiere???
Sunt de părerea că cei care sunt cu notele cumpărate nu stau bine si cu viaţa socila studenţească, ei trebuie să fie preyenţi la moment la toate distracţiile posibile plus, cred eu că ei deja au bunurile materiale care se propun ca premii încă una la mână este testarea dacă o să fie aceeaşi medie la mai mulţi şi aici eu ştiu destul de bine că nu o să facă faţă şi deco o să cadă din concurs.
varianta a doua care se referă la persoanele care întradevăr cunosc au învăţat şi au medii bine, posibil că au şi nevoie de careva premii şi stau cu pieptul deschis şi fară frică că vor face faţă testelor propuse de organizatori.
In concluzie eu sunt de părerea ca acest concurs doreşte să stimuleze studenţii cu gărgăuni în cap da nu cu bani în buzunar.
Dar doresc să văd care va fi şi realitatea.
Comentariu lui Valeriu Tihai mi-a inspirat optimism. Eu sincer aş vrea să fie turul doi (eseul) şi n-ar fi rău şi al treilea să se promoveze căci aceasta ar oglindi mai veridic realitatea. Din păcate la noi notele nu întodeauna reflectă abilităţile şi aptitudinile studentului sau elevului.
Oameni buni, uitaÅ£i-vă ce se face la BAC-elevii care au muncit au note mai rele sau practic aceleaÅŸi decît cei care toÅ£i anii (anii de liceu) nu ÅŸi-au făcut griji în ceea ce priveÅŸte învăţatul. Clar că aceasta nu este o axiomă. oare cînd la noi va fi totul pe merite?…
Baieti, totul va fi bine atunci cind noi vom reclama cazurile despre care vorbiti voi mai sus la timp si nu ne vom plinge post-factum. Succes la toti cei care isi vor incerca puterile la acest concurs. As faci-o si eu dar nu mai sunt studenta.