Google iţi lansează oferta publică iniţială

Compania Google, care operează cel mai important motor de căutare de pe Internet, este pregătită să accepte banii bursei, dar fără să joace după regulile de pe Wall Street.

Fără să specifice un preţ pe acţiune, Google şi-a lansat mult aşteptatele planuri de ofertă publică iniţială, promiţand că va obţine banii bursei fără a-şi vinde valoriile de companie mică. Compania intenţionează să obţină 2,7 miliarde de dolari, intr-o ofertă publică ce a creat cea mai mare agitaţie in business-ul IT de la explozia dot-comurilor de acum caţiva ani.

Oferta publică iniţială va oferi Google o valoare de piaţă de cel puţin 20 de miliarde de dolari şi va crea o listă intreagă de noi milionari in Silicon Valley, din randul proprietarilor şi chiar al angajaţilor companiei.

Aşa cum era de aşteptat, Google a anunţat că preţul acţiunilor sale va fi determinat in urma unei licitaţii care ii va acorda publicului larg o şansă mai mare de a cumpăra din acţiunile sale inainte de a incepe tranzacţiile bursiere cu acestea, la sfarşitul lui iulie sau inceputul lui august. Pană acum, ofertele publice iniţiale erau in mod tradiţional ?rezervate? unor grupuri de elită selecţionate de bancherii de investiţii care se ocupau cu derularea acţiunii.

Google a ales două instituÅ£ii bancare solide – Morgan Stanley ÅŸi Credit Suisse First Boston ? pentru a se ocupa de derularea ofertei publice iniÅ£iale.

Anul trecut, Google a avut venituri de 962 de milioane de dolari numai din publicitate.

chip.ro